Milí klienti, radi Vás privítame v našej kancelárii.

Sme tu pre Vás pondelok- piatok od 9.00 hod. do 17.00 hod.

Prídite si vybrať z bohatej ponuky First Minute dovoleniek na rok 2024.

                     

       

Váš Koral Tour

 



 

Letáky

Maroko - štyri kráľovské mestá a relax pri oceáne v slnečnom Agadire

Destinácia: Maroko
Kód zájazdu: 1334338
Cena od: 1 698,90 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

29.09.2024 8 dní First Minute 1 698,90 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Vojdite s nami do štyroch marockých kráľovských miest, ktoré vôbec neostali zabudnuté v čase. Fez, Marrákeš, Meknes a Rabat sú tými hlavnými atrakciami krajiny, kde vládli mocné dynastie. Objavte kúzlo ich stoviek ulíc, kde nekonečný ruch sa prediera vo vrave arabčiny, berberčiny a francúzštiny, kde sa nakupuje s arabským šarmom, a kde všetkým chutí miestna kuchyňa plná lahodných pokrmov. A čo na záver? Skvelý oddych pri Atlantiku.   

Program:

1. deň:
Z Viedne odletíme do slnečného Agadiru, známeho marockého letoviska. Po prílete do Agadiru sa presunieme do kráľovského mesta Marrákeš (UNESCO), kde sa nám naskytnú pekné výhľady na pohorie Atlas. Ubytujeme sa čaká nás podvečerná prehliadka rušného centra a námestia Djemaa El Fna, ktoré je plné predstavení, od hudobníkov, rozprávačov, artistov a stánkov s miestnymi pochúťkami. 

2. deň:
Po raňajkách sa vydáme na spoznávanie historických štvrtí Marrákešu, o ktorom sa hovorí, že je "Perlou juhu". Spoznáme tie najznámejšie pamiatky mesta, ako je mešita Koutoubia (exteriér) s minaretom vysokým 70 metrov, záhrady Menara s krásnym výhľadom na pohorie Atlas, palác Bahia a prejdeme sa rušnými ulicami tohto "ružového mesta". Užijeme si voľný čas na trhu, na nákupy, alebo si posedíme v typickej kaviarni. 

3. deň:
Ráno opúšťame kráľovský Marrákeš, aby sme spoznali najväčšie marocké mesto Casablancu. Krátka prehliadka nám zahrnie námestie Spojených národov, námestie Mohameda V., okolie kráľovského paláca, luxusnú rezidenčnú štvrť Anfa, pobrežnú promenádu a okolie mešity Hassana II., ktorá sa pýši tým najvyšším minaretom na svete. Pokračujeme do ďalšieho kráľovského mesta, Rabatu. Prejdeme sa starou časťou Kasbah Oudaya, uvidíme kráľov palác, Hassanovu vežu, mešitu a kráľovské mauzóleum (exteriér). 

4. deň:
Presunieme sa do kráľovského mesta Meknes (UNESCO), ktorému sa hovorí aj "Marocké Versailles". Vzniklo v 17. storočí a pýšilo sa dlhým opevnením, zdobenými bránami a veľkými stajňami. Presúvame sa do Fezu (UNESCO). To je právom považované za kolísku vzdelania a kultúry. Jeho stredoveká atmosféra nás vtiahne do rušných ulíc, ktoré sú plné farebného tovaru, oslíkov, pekární, zdobených fontán. Za drevenými dverami sa ukrývajú krásne mestské domy, školy a mešity. Uvidíme aj známu garbiareň. 

5. deň:
Ranný Fez nás očarí tiež ako labyrint nekonečných ulíc. Aj samotná prechádzka mestom je veľkým dobrodružstvom, keďže tých ulíc je tu viac ako 9700! Architektonickým skvostom je Medrasa Attarine - škola koránu zo 14. storočia, mešita Kairaouine (exteriér) a brána Bab Bou Jeloud. Kráľovsky sa s Fezom lúčime a odlietame do Agadiru

6. deň:
Slnečný Agadir nám ponúkne relax mi mori a samozrejme pre tých, ktorí mali málo spoznávania i ďalšie možnosti fakultatívnych výletov.

7. deň:
Voľno na oddych pri mori. 

8. deň:
Voľno do odletu. Presúvame sa na letisko do Agadiru a pred nami je už len odlet do Viedne. 


Ubytovanie:
4* hotely.

Stravovanie:
Polpenzia (bez nápojov).

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. Miestny prelet Fez - Agadir. 7x ubytovanie v 4* hoteloch s polpenziou. Výlety a vstupy podľa programu. Sprievodcu CK. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Povinné prepitné 40 € (platí sa na mieste po prílete sprievodcovi). Stravu a nápoje neuvedené v programe. Cestovné poistenie.

Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Sme členom SACKA

Pobytové zájazdy

Pobytové zájazdy

Poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy

Exotika

Exotika

Lyžiarske zájazdy

Lyzarske

Aktívna dovolenka

Aktívna dovolenka

Go Parking

Parkování Letiště Praha. GO Parking s.r.o.

Cestovné poistenie

Európska Cestovná Poisťovňa