Milí klienti, radi Vás privítame v našej kancelárii.

Sme tu pre Vás pondelok- piatok od 9.00 hod. do 17.00 hod.

Prídite si vybrať z bohatej ponuky First Minute dovoleniek na rok 2024.

                     

       

Váš Koral Tour

 



 

Letáky

Škótsko: Edinburgh, gajdy, a hrady s deťmi

Dunrobin castle je majestátnym sídlom najmocnejšieho rodu na severe, Sutherlandovcov. Glenfinnan viaduct neďaleko Invernessu, ktorý je najdlhším betónovým mostom v krajine dlhým 380 metr /uploads/dominika/skotsko.jpg Škótska vysočina, neskorá jeseň. Foto: Peter Droba, BUBO Kopce v škótskej vysočine doslova zaliate cezmínou európskou. Foto: Peter Droba, BUBO Ruiny najväčšieho škótskeho hradu Urquhart. Práve odtiaľto je najčastejšie vidieť Lochnesskú príšeru Kráľovná Viktória a jej inžinieri poprepájali celú krajinu sústavou kanálov a stavidiel a dnes ich m Golf v škótskej vysočine. Typické škótske kravy s dlhými ofinami v Invermoristone. Krčmová kultúra Koniec Británie je v John O´Groats. Ďalej na sever už dominuje Severné more a Atlantický oceán. Prejazd zasnívanou škótskou vysočinou. Eilean Donan castle, na sútoku troch jazier Domov Highlandera. Jeden z najkrajších škótskych hradov Eilean Donan castle. Pálenicu whisky Blair Atholl už navštevujeme 25 rokov. Tradičná 12 ročná Blair Atholl single malt sa Edinburgh, jedno z najkrajších miest na svete. Deprimujúca šedá a čierna prekrytá tmavozelenou sú do Národný monument a Nelsonov monument na Calton Hill, kopci, ktorý mestu daroval v roku 1456 James II Centrum Royal mile a starého Edinburghu. Tu kázal ohnivé kázne John Knox, dnes Vás spoľahlivo mestom Tradičné škótske raňajky na Vás čakajú v každom hoteli a nabijú Vás energiou. Budete ju potrebovať!
Destinácia: Veľká Británia
Kód zájazdu: 1333844
Cena od: 2 420 €
Príplatky od: 458 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

05.07.2024 7 dní First Minute 2 520 € +458 € odlet: Viedeň letecká
26.07.2024 7 dní First Minute 2 685 € +458 € odlet: Viedeň letecká
02.08.2024 7 dní First Minute 2 885 € +458 € odlet: Viedeň letecká
23.08.2024 7 dní First Minute 2 885 € +458 € odlet: Viedeň letecká
26.10.2024 7 dní First Minute 2 420 € +458 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Okruh krajinou, ktorá patrí medzi najexotickejšie v Európe. Kde už len muži nosia sukne, jedia chlpaté kravy a pijú živú vodu? Dobrodružná cesta západným a východným pobrežím, kde vznikali legendy o vodných koňoch a drakoch. Príbehy stredovekých hradov, starých škótskych rodov, duchov a príšer. A na záver pobyt v jednom z najkrajších miest Európy. Škótsko je príkladom, že Európa určite nie je opozeraná a sú tu stále exotické miesta, kam nemusíte letieť 8 hodín.

1. deň:
Prílet do Škótska a hneď vyrážame na sever. Opúšťame rušné mestá a smerujeme do Škótskej vysočiny. Malá výškou, ale o to drsnejšia podnebím. Viete, ako sa volá malý strážca, ktorý vysočinu stráži? Začneme zostra a to návštevou a možno aj kúpaním sa v jazere LOCHNESS. 38 km dlhé jazero, hlboké 213 metrov, ktoré je najväčším rezervoárom sladkej vody v Británii a zároveň v ňom žije legendárna Nessie, ktorú sa už od 6. storočia snažia zahliadnuť návštevníci tohto regiónu. Z hradieb kedysi najväčšieho škótskeho hradu URQUHART skúsime aj my Nessie vyvolať von. Príbehy slávnych horalov, klanový systém a ďalšie zaujímavosti Škótska. Na prvý deň viac než dosť a večer sa naučíte, aký je rozdiel medzi single malt a blended.

2. deň:
Najväčší dom Škótska, hrad DUNROBIN Castle: sídlo hrdého rodu Sutherlandovcov, ktorí vlastnili väčšinu pôdy severného Škótska, viac než 199 dobovo zariadených miestností, mamutie lopúchy a poľovnícke trofeje z čias, kedy len zopár vyvolených mohlo vycestovať do Afriky a Sutherlandovci tu, samozrejme, boli. Cesta cez dezolátny Sutherland až úplne na sever k Dunnet Head a do mestečka John O´Groats, kde sa hlavný ostrov končí. Najsevernejšie miesto krajiny a vyhliadka na Orknejské ostrovy. Viete, čo znamená Mac?

3. deň:
EILEAN DONAN CASTLE: nádherný hrad, situovaný na mieste, kde sa stretávajú tri jazerá. Rodinné sídlo klanu MacRae, miesto natáčania Highlandera a prekrásna okolitá scenéria. Smerujeme stále ďalej na sever scénickou cestou cez časť vysočiny Wester Ross, otvorenej divokým vetrom Írskeho mora, torridonský vápenec, trhlina Corrieshalloch Gorge: najhlbšia priepasť v Británii, fotopauzy, vyhliadky na more, ľudoprázdne pobrežie, kde príbehy toho pravého romantického Škótska stále žijú. Vedeli ste, že škótskych horalov si Angličania nikdy nepodmanili? FORT WILLIAM: hlavné mesto vysočiny, ukryté pod najvyšším vrchom Škótska Ben Nevisom.

4. deň:
Žiaden okruh Škótskom by nebol kompletný bez návštevy aspoň jedného z množstva ostrovov, a preto nás dnes čaká ostrov drakov, ostrov SKYE. Ostrov je domovom mocného klanu McDonaldovcov, ktorí kedysi vládli chladnému moru. Navštívime ich múzeum a zrúcaniny hradu Armadale Castle. Obednú pauzu si dáme v maľovanom pobrežnom mestečku PORTREE. Farebnú divočinu kedysi izolovaného ostrova si vychutnáme v Cuillin Mountains. Na záver dňa nás čaká Glenfinnan Monument, kde si do detailov prejdeme starý príbeh Bonnieho a zároveň magický svet Harryho Pottera vo forme viktoriánskeho viaduktu.

5. deň:
Cez zátoku Firth of Forth sa dostaneme do Edinburghu, najkrajšieho mesta na svete. Ešte predtým sa však zastavíme v pálenici whisky, kde ochutnáte a zároveň uvidíte, ako sa robí pravá škótska a aký je rozdiel medzi single malt a ostatnými. Poobede sa zastavíme v Rosslynskej kaplnke, známej z filmu Da Vinciho kód, ktorá je najzdobenejšou kaplnkou krajiny a učňovho stĺpa sa dotknete aj Vy. Vyhliadkou z kopca Calton Hill sa zoznámime s Edinburghom, v ktorom strávime celý ďalší deň.

6. deň:
Celodenná prehliadka EDINBURGHU: mesto, ktoré Vás očarí bez ohľadu na to, aké je počasie. Nádherná poloha na úpätí Arturovho sedla na jednej strane a Severné more na druhej strane. Mesto je symbolom Škótska a jeho turbulentných dejín. Ulica Royal Mile, Edinburgh Castle a korunovačné klenoty škótskych kráľov, ktoré sú staršie ako tie anglické. Miesto, kde sa narodila Británia. Holyroodhouse Palace: oficiálne sídlo kráľovnej. Camera Obscura, Huntly House Museum, Národná galéria. Poobedňajší voľný program s možnosťou nákupov na Princess Street. Edinburgh sa Vám bude páčiť, to Vám garantujeme! Nocľah v Edinburghu, puby starého mesta alebo chcete nasledovať inšpektora Rebusa?

7. deň:
Posledné raňajky, minieme posledné škótske libry na Princess Street a poobede odletíme z Edinburghu domov. Prílet.

Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Sme členom SACKA

Pobytové zájazdy

Pobytové zájazdy

Poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy

Exotika

Exotika

Lyžiarske zájazdy

Lyzarske

Aktívna dovolenka

Aktívna dovolenka

Go Parking

Parkování Letiště Praha. GO Parking s.r.o.

Cestovné poistenie

Európska Cestovná Poisťovňa