Milí klienti, radi Vás privítame v našej kancelárii.

Sme tu pre Vás pondelok- piatok od 9.00 hod. do 17.00 hod.

Prídite si vybrať z bohatej ponuky First Minute dovoleniek na rok 2024.

                     

       

Váš Koral Tour

 



 

Letáky

Antarktída - plavba a prelet ponad Drakeov prieliv

Čierne fliačky na bielych ľadových kryhách. Ešte ste od nich ďaleko ale orlí zrak sprievodcu už rozp A takto robí BUBO sprievodca inštruktáž pre klientov. Jeho účasť závisí od dostatočného počtu prihlá /uploads/usr/10898/antarktida/antarktida_daniela-mihaldova-2023.jpg Predpokladá sa program 2x denne. Nastúpime do našich zodiakov a necháme sa unášať ľadovou nádherou. Zaujíma sa o nás aj táto hliadka na útese. Foto: archív BUBO Týchto fotiek nikdy nie je dosť. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO Krúžime na zodiaku okolo našej expedičnej lode a vďaka šikovnému sprievodcovi čoskoro dorazíme k tul Uvidieť tieto roztomilé tučniaky po prvý krát je neskutočný zážitok. Sprievodcovia na prednáške dopo BUBO chodí na Antarktídu už takmer desaťročie. Na foto: Juraj Ondrejčík - BUBO Krúžime okolo obrovských kusov ľadu, ktoré sa odrážajú na hladine mora. Každý kút Antarktídy je neuv Koľko podôb môže mať jeden ľadovec ? Niektoré sú biele, modré a iné sú úplne priesvitne. Čím to je ? Týchto krásavcov si rýchlo obľúbime. Nepribližujeme sa však úplne, lebo niekedy sa vedia Uvidieť tohto tvora po prvý krát je silný zážitok. Pomaly sa priblížil k nášmu zodiaku a nám sa zata Takto sa kŕmia mláďatá. Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Ako veľryby dýchajú. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO BUBO chodí na Antarktídu už dlhé roky.  Foto: Daniela Mihaldova - BUBO Pozorovanie tučniakov je jedna z najkrajších aktivít, ktoré sa tu dajú robiť. Stavanie hniezda, pozo Ďalší vznešený tvor sa začal zaujímať o náš zodiak. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Postele na našej expedičnej lodi sú čisté, pohodlné. Ubytovanie je pre dve osoby v 1 kajute s privát Bude mať aj Vaša skupina takéto šťastie ? Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Budeme netrpezlivo čakať kedy sa na hladine objaví veľryba. Foto: archív BUBO Pri prechádzkach po ostrovčekoch natrafíme možno aj na tieto obrazy. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO To biele ticho si rýchlo obľúbite. 
Foto: Pavel Fellner – BUBO Vydajte sa na expedíciu na Biely kontinent v spoločnosti podobne expedične naladených ľudí. Foto: Ar Ľadové kráľovstvo sa Vám dostáva pod kožu. Foto: Pavel Fellner – BUBO Ktoré zviera stretneme ako prvé? Raj fotografov. Foto: archív BUBO Možno práve tieto roztomilé tučniaky. Foto: archív BUBO Prechádzky po ostrovoch. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO O živote vo výskumných staniciach nám porozprávajú aj lektori na palube. Foto: archív BUBO Na lodi nás čaká chutná plná penzia. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO Na svoje si príde každý aj klienti s diétou. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO Časť bufetových stolov zahŕňa aj chutné čerstvé ovocie. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO Stolovanie s výhľadom. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO Veľmi chutné pečivo. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO A la Carte večere sú na úrovni. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO Raňajky a obedy sú formou bufetu. Večere formou A la Carte, voľné sedenie. Všetko jedlo v cene. Foto Antarktída nie je jen biela. Ešte krajšia je keď ju slnko sfarbí do týchto farieb.
foto: archív BUBO Sila a krása živlov v plnej sile.
Foto: Pavel Fellner – BUBO A teraz si predstavte, že pod hladinou je ľadovec aj 4x väčší. foto: Pavel Fellner – BUBO Údajne trošku smrdíme. Foto: Pavel Fellner – BUBO Osviežujúci kúpeľ nesmie chýbať.  Foto: Pavel Fellner – BUBO V doplnkových službách k zájazdu máte možnosť si vybrať aj kayakovanie alebo paddleboarding. Foto: a Tulene vám radi ležérne zapózujú. Foto: archív BUBO A nesmie chýbať ani Vám! Odvážite sa na Polar Plunge?  Foto: Pavel Fellner – BUBO Ešte viac zážitkov si môžete vybrať v doplnkových službách k zájazdu. Foto: archív BUBO Tradičná architektúra na Antarktíde. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Každé vylodenie je splnenie sna.
Foto: Pavel Fellner – BUBO Neuveriteľný život všade okolo nás.
Foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Všetky vylodenia na zodiakoch v cene.
foto: Pavel Fellner – BUBO Definícia ľadovej modrej. Foto: BUBO archív Na stretnutie s veľrybami.
foto: Pavel Fellner – BUBO Priblíži sa ešte trochu? Foto: Pavel Fellner – BUBO Áno. Veľryba pláva pod naším zodiakom.
foto: Pavel Fellner – BUBO Ako maľovaný. Foto: Pavel Fellner – BUBO Stretnutia so zvieratami vo voľnej prírode.
foto: Pavel Fellner – BUBO Na lodi je malé fitness. Foto: Daniela Mihaldova - BUBO Na dotyk s drsnou aj rozkošnou prírodou.
foto: Pavel Fellner – BUBO Podarí sa Vám odfotiť perfektný odraz hory z hladiny mora? foto: Pavel FELLNER – BUBO Posledné úsmevy...
foto: archív BUBO
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333837
Cena od: 14 036 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Plavby

Výber termínu

05.12.2024 8 dní First Minute 18 880 € +0 € odlet: Viedeň letecká
15.12.2024 8 dní First Minute 16 080 € +0 € odlet: Viedeň letecká
20.12.2024 8 dní First Minute 16 080 € +0 € odlet: Viedeň letecká
09.01.2025 8 dní First Minute 21 760 € +0 € odlet: Viedeň letecká
14.01.2025 8 dní First Minute 20 672 € +0 € odlet: Viedeň letecká
15.12.2025 8 dní First Minute 14 036 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Mnohým cestovateľom chýba práve tento kontinent. Mnohí sa totižto neodvážia plaviť cez divoký Drakeov prieliv. Máme pre Vás riešenie: prieliv preletíme a nalodíme sa na Ostrove kráľa Juraja odkiaľ sa budeme plaviť do vysnívanej zeme na luxusnej lodi poháňanej Rolls Royce motormi. O nič neprídete. Tie čarovné výhľady, ľadovce, tulene, tučniaky a veľryby sú už za rohom. Túto cestu zvládli 10 ročné deti aj 90 roční veteráni.

1. deň:
Prílet do Punta Arenas, vyzdvihnutie na letisku a 15-20 min presun do hotela. 
Tento prvý deň programu, v meste Punta Arenas môžete stráviť podľa svojej chute. Je tam niekoľko múzeí, dobrých reštaurácii (vid časť strava) a obchodíkov, suvenírov. Vedeli ste, že tu žil Martin Kukučín? V od nášho riaditeľa MUDr. Ľuboša Fellnera sa dočítate, kde to bolo.
V hoteli dostávate zároveň prvé informácie ohľadom času briefingu, prevzatia párky a gumákov. V hoteli sa večer uskutoční povinný briefing (cca 18:00), na ktorý musíte prísť. CK Vám zabezpečuje ubytovanie v Punta Arenas z dnešného na zajtrajší deň. Zajtra ráno letíte na Ostrov kráľa Juraja. Transfery sú zabezpečené. Dnes sa na povinnom briefingu dozviete ako to bude prebiehať. 

2. deň:
Nastal deň D. 
Skoré ranné vstávanie v Punta Arenas a raňajky v hoteli. Všetci spoločne odchádzame z hotela na letisko. Vlastný check-in pri Antarctic Airways a čakanie na odlet. K veľkej batožine sa dostanete až na lodi (bude nás čakať priamo pred kajutou).
Všetkým srší radosť z očí, keď sa pod GATE 1 Antarctica rozsvieti Embarcando "Boarding"! Pomaly sa rozvidnieva. Približne 2 hodinový prelet ponad Drakeov prieliv a pristátie pred bránami Antarktického polostrova. Iní sa túto trasu plavia 2-3 dni.
Pred pristátím si obúvame gumáky, čiapku, párku a vystupujeme z nášho lietadla. Prvý dotyk so zemou, prvý závan chladného vetra...Áno, je to skutočné! Už z diaľky vidíme loď, ktorá nám splní sen o Antarktíde.
Tu nás, priamo na dráhe, vítajú naši sprievodcovia, ktorý organizujú presun k pobrežiu, ktoré je len 1,6 km vzdialené. Dajú Vám záchrannú vestu, nastúpite do zodiaku a 5 min prvá jazda k lodi, kde Vás už víta zvyšok posádky a usmerňuje k recepcii.
Prvá káva/čaj, občerstvenie a prevzatie karty od kajuty. Zabývame sa a nasleduje obed, niekoľko briefingov a povinná skúška záchranných viest určených na riadnu evakuáciu. Prechádzky po palube, kde sa čo nachádza... o chvíľu všetko poznáme. Večerný koktail, predstavenie posádky, zoznámenie sa so spolucestujúcimi, lektormi, privítanie kapitánom, večera a briefing k programu na zajtrajší deň. Vítajte na palube lovci zážitkov!   

3. deň:
Admiral Richard E. Byrd, pilot, dobrodruh "Cítil som sa ako keby som prišiel na inú planétu..." Z knihy: Alone. 
Na svete je len pár miest, ktoré Vám môžu trochu pripomínať Antarktídu. Keď sa však naša loď priblíži k Bielemu kontinentu, budete cítiť úplne niečo iné. Nadšenie, radosť, nedočkavosť...Ľadová krása Antarktídy nejedného z nás okamžite odrovná. Mohli ste prečítať kvantum kníh o polárnych oblastiach, mohli ste si vypočuť mnoho podcastov, navštíviť mnoho prednášok, pripravili ste sa, navnadili ste sa...Oceniť ju však skutočne dokážete, až keď ju po prvý krát Vaše oči uvidia. Je to krásny pocit a tento pocit Vás bude sprevádzať do posledného dňa.
Počas našej plavby nás čakajú prednášky od odborníkov v prednáškovej miestnosti Auditorium, rada možných vylodení a výletov na zodiaku. Opísané miesta v itinerári sa môžu zmeniť. Finálne slovo má kapitán. 
Harmonogram dňa býva približne nasledovný:
7:00 skoré raňajky, resp. občerstvenie (káva, čaj, pečivo)
7:15 ranný budíček a pozvanie na bufetové raňajky
7:30-8:30 raňajky formou bufetu
9:00 program
12:30 obed na palube
14:45 program 
19:00 rekapitulácia dňa a vysvetlenie ulovených zážitkov, briefing na ďalší deň
19:15 večera 
21:15 večerný program sprievodcov 
O programe Vás informujú sprievodcovia na briefingu deň vopred, sledujte informačnú tabuľku pri recepcii hotela a počúvajte oznamy v ampliónoch. 

4. deň:
Počas plavby budú s nami na palube odborníci, ktorí nám pomôžu spoznať jednotlivé druhy. Budeme striehnuť na veľryby alebo si len tak vychutnať božský výhľad z paluby. Zúčastníme sa organizovaného programu a prednášok, ktoré budeme prerušovať chutným jedlom. Pohľad nám ukradnú plávajúce ľadovce a snehom pokryté vrcholy, ktoré sa odrážajú na hladine vody. Pomedzi to budeme obdivovať a fotografovať tu neskutočnú divočinu. Každé vylodenie je iné, závisí od počasia, každý deň budeme mať príležitosť na skvelú fotku, takže treba byť pripravený. Čoskoro rozoznáme, ktorý je tučniak okatý (Catarrhactes Adeliae), ktorý je tučniak bieloškvrnový (Aptenodytes Papua) a tučniak čiapočkový (Aptenodytes Antarctica).

5. deň:
"Tie najlepšie a najkrajšie veci na svete sa nedajú vidieť očami, nedajú sa chytiť, dajú sa len precítiť srdcom". (Helen Adams Keller, americká spisovateľka) 
Počas celej plavby budú s Vami na palube odborníci, ktorí vám pomôžu spoznať túto oblasť. Budeme striehnuť na veľryby alebo si len tak vychutnávať božský výhľad z paluby. V jeden deň sa sa budeme plaviť na zodiaku v okolí našej lode a hľadať veľryby, pozorovať tulene, fotografovať plávajúce tučniaky... V ďalší deň sa vylodíme a spravíme si prechádzku. Budeme si vysvetľovať zaujímavosti o ľadovcoch. Vedeli ste že sa otáčajú? Je to neskutočné divadlo. Uhádnete koľko z ľadovca vidíte plávať na povrchu a koľko sa skrýva pod hladinou vody? Prečo sú niektoré kusy ľadu priehľadné a niektoré modré či biele ? Ako starý je ľadovec a kam až dokáže doplávať? Na všetko dostanete odpoveď.

6. deň:
Máme za sebou dych vyrážajúce ľadové scenérie, množstvo tuleňov, tučniakov, vtáctva a veľrýb. Lepšie combo sa ani naservírovať už nedá. Čaká nás posledný deň, posledný program a posledná noc na lodi. Využijeme celý tento deň naplno. Pri západe slnka, ktoré sfarbí ľadové vrcholky hôr do ružových či žltých sýtych farieb usúdime, že sme najkrajšej časti sveta a stálo to za to prísť si po tieto zážitky až sem.
Večer finálna rekapitulácia zážitkov, poďakovanie sprievodcom, rozlúčka s kapitánom a posádkou, posledná možnosť nákupu suvenírov na lodi v Polárnom butiku.
Vo večerných hodinách nám budú sprostredkované informácie k príprave veľkej batožiny na presun na pevninu, k vylodeniu a presunu do Punta Arenas. Zajtra prídeme naspäť na Ostrov kráľa Juraja, kde sa presunieme na letisko.

7. deň:
"Zvláštne, že na rozlúčkach je vždy niečo smutné. Človek akoby po tom všetko nemohol opustiť všetky tie ľadovce, zvieratá, chlad..." Fridtjof Nansen 1912, nórsky prieskumník 
Ráno máme štandardný harmonogram. Raňajky. Plavíme sa priamo na Ostrov kráľa Juraja odkiaľ večer odletíme do Punta Arenas. Čas si vyplňame prednáškami na témy klimatické zmeny, história objavovania Antarktídy a podobne. Dnes ráno si vyrovnajte účet na recepcií za prípadne spa procedúry alebo procedúry na bare, aby ste sa neskôr nemuseli zdržiavať s platbou.
Do cca 11:30 (čas sa Vám potvrdí na palube) musíme mať zbalenú veľkú batožinu, ktorú nechávame pred dverami do kajuty. Najbližšie sa k nej dostaneme až v Punta Arenas. Príručnú batožinu si môžeme nechať do odchodu vo svojej kajute. Cennosti si necháme do odchodu v trezore. 
Nasleduje ešte obed.
Cca po 13:30 budú potvrdené informácie o čase príchodu na Ostrov kráľa Juraja a vylodenie. Pred odchodom z lode skontrolujme či sme si v kajute nič nezabudli a vyprázdnime si trezor. Všetky zapožičané knihy vrátime do knižnice. Potom sa s príručnou batožinou presunieme do šatní, kde si naposledy obúvame gumáky, záchrannú vestu a nastúpite do zodiaku, ktorý nás odvezie na breh. Kartu (kľúčik) od izby si nechávate na pamiatku, máme ho pripravený pri opustení lode kvôli odregistrovaniu sa. Na brehu odovzdáme záchrannú vestu a v spoločnosti sprievodcu sa vydáte 1,6 km na odletovú dráhu, kde nás čaká lietadlo, ktoré nás vezme ponad Drakeov prieliv do Punta Arenas.
Príchod do Punta Arenas v neskorých večerných hodinách. Presun z letiska do hotela, check-in. Odovzdanie gumákov, párku si nechávate na pamiatku. Kontrola odletu domov a online check-in na let domov.

8. deň:
Raňajky v hoteli a potom voľný program do Vášho odletu. Odchod na letisko v Punta Arenas a pokračovanie cesty domov. 

Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Sme členom SACKA

Pobytové zájazdy

Pobytové zájazdy

Poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy

Exotika

Exotika

Lyžiarske zájazdy

Lyzarske

Aktívna dovolenka

Aktívna dovolenka

Go Parking

Parkování Letiště Praha. GO Parking s.r.o.

Cestovné poistenie

Európska Cestovná Poisťovňa