Milí klienti, radi Vás privítame v našej kancelárii.

Sme tu pre Vás pondelok- piatok od 9.00 hod. do 17.00 hod.

Prídite si vybrať z bohatej ponuky First Minute dovoleniek na rok 2024.

                     

       

Váš Koral Tour

 



 

Letáky

Panama & Kostarika

Kostarika Kostarika Kostarika Kostarika Monteverde Kostarika Arenal Kostarika Arenal Kostarika Kostarika Kostarika Kostarika Santo Domingo Panama Panama San Jose Panama Panama Panama
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1325254
Cena od: 4 691,71 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Wellness

Výber termínu

21.11.2024 12 dní First Minute 4 691,71 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Panama a Kosta Rica - dve nádherné krajiny, ktoré ponúkajú divokú prírodu, krásne pláže, historické pamiatky a miestnu pohostinnosť. Poďte s nami navštíviť tento kút sveta.
12-dňový letecký zájazd


1. deň:
Odlet z Viedne do Panamy. Po prílete transfer do hotela. V závislosti od letových časov pešia prechádzka mestom so sprievodcom.

2. deň:
Panamská metropola nás očarí svojou čistotou a bezpečnosťou. Je to mesto kontrastov, kde navštívime koloniálne časti starého mesta a moderné časti finančného centra s typickými mrakodrapmi. Najväčším lákadlom je najväčšie obchodné centrum v Strednej Amerike. Pozrieme si prístav, administratívne centrum a Panama Canal Zone, ktorá patrí od roku 2000 Paname. Poslednou zastávkou bude Casco Viejo (Staré mesto), ktoré patrí do zoznamu UNESCO. Pešia prehliadka nás povedie cez najznámejšie námestia a pekné uličky. Vychutnáme si nádherný západ slnka v niektorom zo strešných barov, budeme mať možnosť ochutnať známy panamský rum a čokoládu v bare Pedro Mandinga.

3. deň:
Po raňajkách sa vyberieme do Miraflores Locks na Panamskom prieplave. Panamský prieplav, jeden z divov sveta. Prieplav je dlhý 77 km, ročne ním prepláva vyše 14 tisíc lodí a práve vďaka nemu nemusia lode prechádzajúce z Atlantického do Tichého oceánu plávať okolo celej Južnej Ameriky. Následne navštívime indiánsku dedinu Embera. Cesta začne jazdou po Inter-Americana Highway do prístavu Corotu. Poplavíme sa po rieke Chagres na tradičnom kanoe. Počas plavby budeme mať možnosť sledovať miestnu bohatú faunu a flóru, rôzne druhy vtáctva - tukany, orly. Okolo obeda sa dostaneme do dediny, kde nás obyvatelia privítajú miestnymi tancami. Dozvieme sa o živote miestnych ľudí, o ich kultúre a zvykoch. Neminie nás ani krátka prechádzka džungľou, ktorá obklopuje dedinu. Po návrate do dediny ochutnáme miestne špeciality Patacones a Yuca. Obyvatelia nám ponúknu aj ich miestne ručné výrobky.

4. deň:
Po raňajkách sa presunieme na letisko k miestnemu preletu do Kostariky. Po prílete do San José sa presunieme  do hotela, ubytujeme sa a vydáme sa na prehliadku mesta s množstvom múzeí, divadiel a nákupných centier.

5. deň:
Po raňajkách sa presunieme na severovýchod, kde sa nachádza majestátny vulkán Arenal. Cestou budeme míňať mesto La Fortuna, uvidíme rôzne plantáže a farmy. Vulkán sa nachádza na brehu rovnomenného jazera. Je to najmladšia a najaktívnejšia sopka v krajine. Je najvyhľadávanejšou oblasťou Kostariky najmä vďaka pozorovaniu erupcií.

6. deň:
Pred nami je voľný deň v hoteli s horúcimi prameňmi a známym Spa. Pre aktívnejších je možnosť niektorej z fakultatívnych aktivít zip line, vysuté mosty, vodopád Fortuna river, rafting alebo výstup na samotný vulkán.

7. deň:
Presunieme sa do oblasti Monteverde, ktorá je jednou z najzaujímavejších oblastí krajiny vďaka prírode. Je to malá komunita, žijúca vysoko v Cordillera de Tilarán, kde je najväčšou atrakciou biologická rezervácia. 

8. deň:
Monteverde je svetoznámy dažďový prales. Sú tu dve rezervácie Monteverde Biological Reserve a Santa Elena Biological Reserve. Počas prechádzky sa zoznámime s miestnou biodiverzitou a prírodným bohatstvom. Pre odvážnejších sú možné fakultatívne aktivity ako zip line, motýlia záhrada, vysuté mosty, nočná túra pralesom.

9. deň:
Naša cesta bude pokračovať do oblasti centrálneho Pacifiku, do Manuel Antonio, kde sa snúbi ideálna kombinácia dažďového pralesa, pláží, hôr a koralových útesov. Ak budeme mať šťastie, uvidíme opice Marmoset, opice bilohlavé, veveričky, tucany, leguány a množstvo inej zveri. Voľno na nádhernej pláži.

10. deň:
Voľný deň na oddych a kúpanie. Možnosť fakultatívneho výletu do NP Manuel Antonio.

11. deň:
Transfer na letisko v San José. Odlet do Viedne.

12. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
3* /4*hotely

Stravovanie:
Raňajky.

Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Miestny prelet Panama - Kostarika. Transfer BA-letisko-BA. Miestne transfery. 3x ubytovanie v Paname s raňajkami, 6x ubytovanie Kostarika s raňajkami.  Výlety a vstupy podľa programu. Miestnych sprievodcov a sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje mimo uvedenej v programe. Fakultatívne aktivity. Prepitné pre miestnych sprievodcov a vodičov 70 €/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.


Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Sme členom SACKA

Pobytové zájazdy

Pobytové zájazdy

Poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy

Exotika

Exotika

Lyžiarske zájazdy

Lyzarske

Aktívna dovolenka

Aktívna dovolenka

Go Parking

Parkování Letiště Praha. GO Parking s.r.o.

Cestovné poistenie

Európska Cestovná Poisťovňa