Milí klienti, radi Vás privítame v našej kancelárii.

Sme tu pre Vás pondelok- piatok od 9.00 hod. do 17.00 hod.

Prídite si vybrať z bohatej ponuky First Minute dovoleniek na rok 2024.

                     

       

Váš Koral Tour

 



 

Letáky

Peru - divokou prírodou po stopách Inkov

Destinácia: Peru
Kód zájazdu: 1312707
Cena od: 4 099 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

24.09.2024 13 dní First Minute 4 099 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu


Úvod:
13-dňový letecký zájazd

Úvod:
Ešte si nevidel naživo novodobý div sveta ? Poď s nami do Peru, do krajiny Inkov. Navštíviš s nami "Mesto kráľov" Limu, "malé Galapády", "mesto folklóru" Puno, ktoré je vstupnou bránou z Peru k najvyššie položenému jazeru na svete - Titicaca, presunieme sa do Cuzco, hlavného mesta inckej ríše, kde navštívme množstvo známych pamiatok. Nakoniec to najlepšie - zažiješ to raz za život, výstup na Machu Picchu, posvätného mesta Inkov. To všetko s Marcelom Šmátralom divokou prírodou po stopách Inkov.

1.-2.deň:
odlet z Viedne do Južnej Ameriky. Lima, hlavné mesto Peru. „Mesto kráľov“ založené španielskymi kolonizátormi v 16.storočí, dnes piata najväčšia metropola kontinentu. Historické centrum mesta chránené UNESCO preslávili predovšetkým hlavné námestie, koloniálne budovy a okolité sakrálne stavby. Západ slnka do Pacifiku budeme sledovať z príjemnej promenády romantického „Parku lásky“ v štvrti Miraflores.

3. deň:
Po raňajkách transfer do malinkého rybárskeho mestečka Paracas. Spravíme si výlet loďou na ostrovy Ballestas, prezývané aj „malé Galapágy“, kde budeme pozorovať tulene, tučniaky Humboldtove a úchvatné pelikány peruánske v ich prirodzenom prostredí. Presunieme sa aj záhadným obrazcom Nazca v pobrežnej púšti a fakultatívne absolvujeme prelet nad obrazcami, ktoré sa v plnej kráse ukážu pri pohľade z lietadla! Transfer naspäť do Limy.

4. - 5. deň:

Raňajky v hoteli, transfer na letisko v Lime a prelet do mesta Arequipa. Poobede si spravíme prehliadku tohto „bieleho mesta“, ktoré leží v nádhernom prostredí obklopené sopkami. Spravíme si výlet do úchvatného kaňonu Colca. Pozrieme si aj kráter Patapama a dostaneme sa až na vyhliadku odkiaľ budeme mať krásny výhľad na pohorie Andy a sopky obklopujúce Arequipu. Odtiaľ postupne zostúpime do mesta Chivay. Poobede sa ešte zastavíme pri horúcich prameňoch La Calera.

6.-7. deň:

Skoro ráno sa vypravíme do Cruz del Condor, odkiaľ je možné pozorovať úchvatný kaňon, jeden z najhlbších na svete, nad ktorým sa vznášajú majestátne kondory. Zastavíme sa v mestečku Chivay na obed. Z tejto oblasti sa presunieme peruánskou vysočinou do mesta Puno. Puno je vstupná brána z Peru k najvyššie položenému jazeru na svete – Titicaca (3821 m.n.m.). Spravíme si výlet na plávajúce ostrovy Uros, na ktorých ešte žije postupne miznúca populácia pôvodných obyvateľov. Večer strávime v Pune. Toto pobrežné mesto je „hlavné mesto folklóru“, bohaté na kultúrne a umelecké tradície. Pri troche šťastia zažijeme hudbu a tanec priamo v uliciach. Ochutnáte lahodné lamie steaky?

8. deň:
Po raňajkách sa presunieme na autobusovú stanicu, kde nasadneme na autobus smerom do Cuzca. Počas celodennej cesty budeme mať niekoľko zastávok a možnosť pozorovať meniacu sa krajinu. Zastavíme sa na mieste La Raya – najvyšší bod cesty (4335 mnm), kde si spravíme zastávku na fotenie. Obed si dáme v meste Sichuan. Po obede navštívime archeologické centrum Raqchi, fascinujúcu budovu postavenú pre boha Wiracocha. Výlet skončíme v dedinke Andahuaylillas, kde navštívime kostol San Pedro, známy aj ako „Sixtínska kaplnka Južnej Ameriky“. Večer dorazíme do Cuzca a ubytujeme sa.

9. deň:
Doobedie venujeme raňajkám a oddychu. Poobede nás čaká prehliadka Cuzca, zvaného aj „hlavné mesto archeológie“. Navštívime Korikancha palác, kláštor Santo Domingo a katedrálu. Po prehliadke mesta sa vyberieme k archeologickým skvostom: pevnosť Sascayhuamán (hlava), kúpele Tambo Machay a „červená“ pevnosť Puca Pucara.

10. - 11. deň:

Na ďalší deň nás čaká výlet do posvätného údolia a presun do mestečka Aquas Calientes. Vstávame na brieždení, aby sme komplex Machu Picchu, stratené a našťastie znovuobjavené posvätné centrum Inkov uprostred hôr, kráľovské a kultové sídlo „ríše Slnka“, videli presne v ten najmagickejší moment. Prvý novozvolený div sveta! Priestor zložený zo 140 stavieb v typickom architektonickom štýle – chrámov, parkov, rezidencií a obranných útočísk, poprepájaných kamennými chodníkmi a schodmi. Návrat do Cuzca.

12. - 13 deň:
Ďalší deň po raňajkách sa presunieme do Limy, odkiaľ na ďalší deň už letíme naspäť do Európy.

Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
Raňajky


Doprava:
Letecká


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. Miestne prelety Lima – Arequipa a Cuzco – Lima. 11 x ubytovanie počas okruhu s raňajkami v 3* hoteloch. Vstupy podľa programu. Vstup do Machu Picchu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje neuvedené v programe. Fakultatívny prelet nad obrazcami v Nazca. Prepitné miestnym sprievodcom a vodičom 60 €/ospba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.



Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Sme členom SACKA

Pobytové zájazdy

Pobytové zájazdy

Poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy

Exotika

Exotika

Lyžiarske zájazdy

Lyzarske

Aktívna dovolenka

Aktívna dovolenka

Go Parking

Parkování Letiště Praha. GO Parking s.r.o.

Cestovné poistenie

Európska Cestovná Poisťovňa