Milí klienti, radi Vás privítame v našej kancelárii.

Sme tu pre Vás pondelok- piatok od 9.00 hod. do 17.00 hod.

Prídite si vybrať z bohatej ponuky First Minute dovoleniek na rok 2024.

                     

       

Váš Koral Tour

 



 

Letáky

To najlepšie z USA

Destinácia: USA
Kód zájazdu: 1309753
Cena od: 3 789 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

02.10.2024 20 dní First Minute 3 789 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a let do New Yorku. Transfer do hotela, voľno. Nocľah v New Yorku.

2: NEW YORK
Prehliadku mesta zahájime plavbou a návštevou Liberty Islandu so sochou Slobody a Ellis Islandu. Prejdeme južný Manhattan, uvidíme Wall Street s burzou cenných papierov, Trinity Church, Čínsku a Taliansku štvrť. Z Empire State Building si vychutnáme panorámu mesta. Nocľah.

3: NEW YORK
Prehliadka oblasti Central parku a Times Square. Zavítame k Rockefelerovmu centru, divadelnej štvrti a k luxusným obchodom na Piatej Avenue. Večer si na Times Square vychutnáme atmosféru mesta.

4: NEW YORK - NIAGARA FALLS
Presun štátom New York. V podvečer príchod k Niagarským vodopádom, ubytovanie, voľný program. Nocľah v blízkosti Niagara Falls.

5: NIAGARA FALLS - HARRISBURG
Peší výlet pozdĺž vodopádov s vyhliadkami na 55 metrov vysokú masu padajúcej vody. Silu besniaceho živlu znásobí plavba loďou do blízkosti vodnej steny smerom do Harrisburgu. Nocľah na trase.

6: GETTYSBURG - WASHINGTON D.C.
Návšteva Gettysburgu, kde sa odohrala kľúčová bitka občianskej vojny medzi Severom a otrokárskym Juhom. Príchod do Washingtonu D.C. a čiastočná prehliadka mesta. Večer možnosť individuálnej návštevy pôvabnej štvrte Georgetown s reštauráciami, barmi či pivnicami. Nocľah vo Washington D.C.

7: WASHINGTON D.C.
Prehliadka mesta. Zastavíme sa pri Bielom dome, pri Kapitole, pri monumente prezidenta Georga Washingtona či pri pamätníku Abrahama Lincolna. Tiež navštívime Arlingtonský cintorín a ďalšie zaujímavosti mesta vrátane možnosti návštevy niektorého z unikátnych múzeí. Nocľah vo Washington D.C.

8: ANNAPOLIS - PHILADELPHIA
Odchod do Annapolis, ktoré vďaka štýlu, histórii a prímorskému rázu patrí k najkrajším mestečkám v USA. Sídli tu námorná akadémia, ku kadetom ktorej patria prezidenti, astronauti alebo členovia kománd SEALS. Zastávka pri veľkolepom moste Chesapeake Bridge. Príchod do Philadelphie, nocľah.

9: PHILADELPHIA
Prehliadka centra Philadelphie s možnosťou návštevy Independence Hall a zvonu Liberty - symbolu americkej slobody. Transfer na letisko, odlet do Los Angeles, nocľah.

10: LOS ANGELES - HOLLYWOOD
V kolíske filmového priemyslu navštívime Chodník slávy, premiérové kino Mann´s Chinese Theatre, Financial Center, Beverly Hills, Venice Beach či predmestie boháčov Santa Monica. Nocľah v LA.

11: NP JOSHUA TREE
Prehliadka strhujúcej rezervácie žulových skál, záhrad kaktusov a lesov Júk krátkolistých. Presun do Williams čiastočne po Route 66, ktorá ako prvá spojila východ so západom USA. Nocľah vo Williams.

12: GRAND CANYON
Odchod k Veľkému kaňonu - najväčšej atrakcii štátu Arizona i celých USA. Fakultatívne odporúčame let nad touto gigantickou hračkou prírody s dĺžkou 500 km, šírkou 25 km a hĺbkou 1,5 km. Kolosálny útvar si vychutnáme z vyhliadok, prípadne sa vydáme na peší výlet po okraji. Presun do Page, nocľah.

13: MAGICKÝ BRYCE CANYON
Prehliadka jazera Lake Powell a mohutnej priehrady Glen Dam na rieke Colorado. Návšteva Antilopieho kaňonu (fakultatívne), ktorý si získa srdce každého fotografa. Príchod do NP Bryce Canyon. Táto rezervácia s červenými ihlanmi navažského vápenca je považovaná za vrcholný kus očarujúcej prírody Utahu.

14: ZION - LAS VEGAS
Prieskum NP Zion, ktorého krajinný vzorec určujú hlboké kaňony a divoké riečky. Podnikneme peší výlet k niektorému zo zaujímavých miest parku. Presun do Las Vegas - veľkomesta hazardu a oslnivých atrakcií. Pokračujeme najživšou ulicou tzv. Stripe, spojenou s návštevou vybraného kasína. Po zvyšok dňa voľno za povzbudzujúceho cingotu mincí hracích automatov. Nocľah v Las Vegas.

15: ÚDOLIE SMRTI
Putovanie Údolím smrti s najnižším (-86 m) a najteplejším bodom západnej pologule. V roku 1913 tu bolo rekordných 57o C v tieni, o jeden viac bolo len v Líbyi v roku 1936. Skúsime sa vžiť do pocitov pionierov, ktorí v diabolskom údolí obkolesenom hrotmi vysokých hôr hľadali cestu do vysnívanej Kalifornie. Nocľah v Bakersfield.

16: LESNÉ KATEDRÁLY SEQUOIA
Návšteva NP Sequoia s obrovskými sekvojami, ktoré sa dožívajú 3.200 rokov a dorastajú do 100 m výšky. Kráľ - General Sherman Tree, meria v obvode 32 m a váži 1.385 t. Nocľah vo Fresne.

17 - 18: SAN FRANCISCO
Presun do San Francisca. Počas dvoch dní návšteva väčšiny zaujímavých miest mesta: Golden Gate Bridge, pitoresknej Čínskej štvrti, prístavnej oblasti Fisherman´s Wharf i prudkých ulíc Russian Hill. Zvezieme sa električkou cable-car (fakultatívne) a podnikneme plavbu v zátoke s výhľadmi na oba mosty a ostrov Alcatraz - pevnosť, v ktorej bol väznený mafián Al Capone. Nocľah v San Franciscu.

19: SAN FRANCISCO – PRAHA (VIEDEŇ)
Dopoludnia voľno, popoludní transfer na letisko a odlet do Prahy (Viedne).

20: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámky:
Minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.
V jarných mesiacoch môže byť regulovaná plavba k Niagarským vodopádom (riešené náhradným programom).
Prehliadka New Yorku spravidla peši a metrom (cca 3,- USD/osoba/jazda).
Program zájazdu je vo vybraných termínoch totožný so zájazdmi EXO 540, 550, 560 (východ) a EXO 505 (západ).
V New Yorku pri požiadavke na izbu s oddelenými lôžkami bude účtovaný poplatok 39,- EUR/osoba.
Hlavná batožina môže byť pri prelete do Los Angeles spoplatnená čiastkou 10,- až 30,- USD.

Zmena programu vyhradená.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
18 x nocľah kategórie 3* (v NY na Manhattane)
10 x raňajky (západná časť okruhu)
dopravu autobusmi/mikrobusmi/autami
vstupy do národných parkov
služby sprievodcu ESO travel (minimálne 10 osôb)
výlet loďou k soche Slobody a na Ellis Island
plavbu loďou v tesnej blízkosti Niagarských vodopádov
vstup do Gettysburgu
plavbu v San Franciscu ku Golden Gate Bridge

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR
fakultatívne vstupy a výlety
stravovanie a prepitné
vstupné vízum alebo autorizáciu do USA - ESTA. Žiadosť podajte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK - poplatok 30,- EUR/osoba; potrebný scan Biometrického pasu)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Sme členom SACKA

Pobytové zájazdy

Pobytové zájazdy

Poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy

Exotika

Exotika

Lyžiarske zájazdy

Lyzarske

Aktívna dovolenka

Aktívna dovolenka

Go Parking

Parkování Letiště Praha. GO Parking s.r.o.

Cestovné poistenie

Európska Cestovná Poisťovňa