Milí klienti, radi Vás privítame v našej kancelárii.

Sme tu pre Vás pondelok- piatok od 9.00 hod. do 17.00 hod.

Prídite si vybrať z bohatej ponuky First Minute dovoleniek na rok 2024.

                     

       

Váš Koral Tour

 



 

Letáky

Ochutnajte Bulharsko – more, hory, história a tradície

Destinácia: Bulharsko
Kód zájazdu: 1254973
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis
Na leto sme pre vás namiešali skvelý zájazd, kde konečne zažijete Bulharsko ako ho nepoznáte. Máme pre vás pripravený program, kde navštívite UNESCO pamiatky, ochutnáte bulharskú tradičnú kuchyňu, uvidíte tradičné tance či remeslá a zistíte viac o výrobe ružového oleja. Dovolenka v Bulharsku – to nie je iba more! Je to kopec zaujímavých vecí ako napr. kláštor Rila či trácke mesto Plovdiv alebo rodný dom veštice Baby Vangy, nádherná príroda a hory v Bansko. Na záver nevynecháme ani Slnečné pobrežie, kde si môžete oddýchnuť pri mori po skvelej poznávačke.

Program
1. deň

Poobedný prílet do Sofie
Transfer do hotela
Voľný čas
Noc v Sofii

2. deň

Raňajky v hoteli
09:00 Exkurzia po centre Sofie, počas ktorej navštívime slávne “Žlté námestie”, či impozantnú Katedrálu Alexandra Nevského.
Exkurziu ukončíme na ulici Vitushka, čo je dlhá pešia zóna plná reštaurácii, kaviarní a obchodíkov.
Voľný čas
11:30 Exkurzia do kláštora Rilaktorý sa nachádza v horách. Kláštor svojou jedinečnou architektúrou prekvapí každého turistu. Rila je na zozname UNESCO, ale je to funkčný kláštor s mníchmi a farármi. Môžete sa tu zúčastniť aj bohoslužby. Kláštor založil sv. Ivan z Rily v 10. storočí nášho letopočtu. Jeho asketické obydlie a hrob sa stali svätým miestom a premenili sa na kláštorný komplex, ktorý zohral dôležitú úlohu v duchovnom a spoločenskom živote stredovekého Bulharska. Komplex, zničený požiarom na začiatku 19. storočia, bol prestavaný v rokoch 1834 až 1862. Tento pamätník, ktorý je charakteristickým príkladom bulharskej renesancie (18. – 19. storočie), symbolizuje uvedomenie si slovanskej kultúrnej identity po storočiach okupácie.
Obed (v cene)
Pokračujeme do horského strediska Bansko 
Ubytovanie v hoteli
Voľný čas
Noc v Bansko

3. deň
Raňajky v hoteli
09:00 transfer do dedinky Rupite, kde sa ako keby zastavil čas. Kedysi bol na týchto miestach vulkán a ako memento po ňom zostali horúce minerálne pramene vo forme jazierok, ktoré niektoré majú aj 70°C. Prejdeme sa okolo jazier a potom zamierime na mystické miesto – do domu baby Vangy.  Baba Vanga bola slávna nevidiaca veštica z Bulharska. Mnohé jej proroctvá predpovedajú s tými Nostradomovými a mnoho ľudí si kvôli tomu ku nej chodilo po radu. Bývala práve v týchto miestach, do povedomia sa dostala v 70.tich a 80.tich rokoch, keď s pomerne veľkou presnosťou predpovedala mnoho udalostí ako rozpad ZSSR, výbuch Černobyľu či potopenie ponorky Kursk.
Potom naše kroky povedú do najmenšieho mestečka v Bulharsku do Melnika. Dnes v tomto meste žije asi 270 obyvateľov. Mesto je známe svojou architektúrou, pyramídami zo skál a výrobou vína. Exkurzia po Melniku, kde navštívime Turecký konak z Osmanských čias a iné.
Návšteva Korpodulovho domu – najväčší dom z 18.storočia dochovaný z obdobia bulharského “znovuzrodenia/renesancie”. Degustácia vína so záhryzom.
Transfer do Bansko
Noc v hoteli

4. deň
Raňajky v hoteli
Check out
Transfer do Plovdivu
Plovdiv je najstaršie mesto v Európe, ktoré je už  8000 rokov trvalo osídlené. Mesto prekypovalo životom a jeho obyvateľmi boli hlavne starovekí Rimania a Tráci a neskôr Osmania a dnešní Bulhari. Názov mesta bol pôvodne Philippopolis, teda mesto Filipa, práve Filip II. Macedónsky mesto dobyl v roku 342 pred Kristom.
Prvou zastávkou bude najnovšie múzeum Biskupská Bazilika, kde nájdete neuveriteľne dochované rímske mozaiky a vďaka moderným technológiám múzea zistíte o tejto pamiatke oveľa viac.
Potom sa vydáme naprieč malebnými uličkami mesta, ktoré sú mixom architektúry rôznych období. Návštívime Rímske divadlo, ktoré je aj využívané na divadelné hry ešte aj dnes. Následne navštívime jedinečné Etnografické múzeum mesta. Budeme pokračovať do srdca mesta, kde sa nachádza stará Mešita a pozostatky rímskeho štadióna.
ubytovanie v hoteli a voľný čas
19:00 Tradičná bulharská večera s folklórnym vystúpením
voľý čas

5. deň

Raňajky v hoteli
Check out
Tento deň začneme objavovaním údolia ruží alebo údolie Tráckych kráľov. Presunieme sa na miesto, ktoré je symbolom Bulharska, do etnografického komplexu Damascena, kde nás zasvätia do tajov výroby ružového oleja a v mesiaci jún uvidíte aj obrady zberačov ruží a mnoho iného. To všetko počas Festivalu ruží.
Poslednou zastávkou bude mesto Kazanlak, ktoré je centrom Údolia ruží. Kedysi bolo domovom Tráckych kráľov, preto tu nájdete najlepšie dochované hrobky, ktoré sú na zozname UNESCO.
Voľný čas na obed
Odchod do Etary
Etara je múzeum pod otvoreným nebom, kde sa naučíte ako kedysi žili starí Bulhari a čím sa ich majstri živili. Naživo uvidíte ako sa vyrábajú rôzne výrobky od kováčov, hrnčiarov, drevorezbárov, výroby hudobných nástrojov či spracovávanie kozej srsti. Majstri v tomto komplexe do dnes tvoria rovnakým spôsobom ako kedysi ich prastarí rodičia.
Transfer do Veľkého Tarnova
Ubytovanie v hoteli a voľný čas

6. deň
Raňajky v hoteli
Exkurzia po Veľkom Tarnove, ktoré v rokoch 1185 až 1396 bolo hlavným mestom druhého bulharského stredovekého štátu. Neskôr ho dobyli Turci. Pozrieme staré mesto a navštívime pevnosť Tsarevets , ktorá je symbolom mesta a kedysi aj moci a slávy. Bolo to miestom sídla stredovekých kráľov, ale prvá pevnosť v týchto miestach stála už v období Byzancie.
Obed po ceste
Transfer do Burgasu
Ubytovanie v hoteli pri mori na Slnečnom pobreží a večera v hoteli – ubytovanie s ALL INCLUSIVE

7. deň
Raňajky v hoteli – ubytovanie ALL INCLUSIVE strava
Voľný čas pri mori
Noc v hoteli

8. deň
Raňajky v hoteli
Voľný čas pri mori
Ubytovanie ALL INCLUSIVE strava
Večera v hoteli

9. deň
Raňajky v hoteli
Voľný čas pri mori
Ubytovanie ALL INCLUSIVE strava
Večera v hoteli

10. deň
Raňajky v hoteli
Check out
Odchod na letisko

Cena zahŕňa
ubytovanie s raňajkami
ubytovanie all inclusive pri mori
strava podľa programu
služby slovensky alebo česky hovoriaceho sprievodcu
všetky vstupy podľa programu
všetky workshopy/degustácie podľa programu
transfery v destinácii podľa programu

Cena nezahŕňa
letenky od 160€
cestovné poistenie klasik 2,5€ osoba deň
cestovné poistenie pandemic 4€ osoba deň
osobné výdavky

Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Sme členom SACKA

Pobytové zájazdy

Pobytové zájazdy

Poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy

Exotika

Exotika

Lyžiarske zájazdy

Lyzarske

Aktívna dovolenka

Aktívna dovolenka

Go Parking

Parkování Letiště Praha. GO Parking s.r.o.

Cestovné poistenie

Európska Cestovná Poisťovňa