Milí klienti, radi Vás privítame v našej kancelárii.

Sme tu pre Vás pondelok- piatok od 9.00 hod. do 17.00 hod.

Prídite si vybrať z bohatej ponuky First Minute dovoleniek na rok 2024.

                     

       

Váš Koral Tour

 



 

Letáky

Moskva v zime

Destinácia: Rusko, Moskovská oblasť, Moskva
Kód zájazdu: 1054418
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Moskva v zime to sú vianočné trhy, múzeá, dobré jedlo a hlavne skvelá atmosféra. Namiešali sme pre Vás ozaj špeciálnu kombináciu. Uvidíte starú dobrú klasiku MGU, GUM, Červené námestie, Kremeľ, Chrám Krista Spasiteľa, metro stanice a pod. Osvedčenú kombináciu sme osviežili o návštevu múzea GULAG-u a múzea kozmonautiky, skanzen Kolomenskoje so zimnými radovánkami, tradíciami, čajom, koláčmi a tradičným ruským obedom. V neposlednom rade sme pridali korčuľovanie na najväčšom klzisku na svete, kde nájdete ľadové kreácie od výmyslu sveta.

Program:
1.Deň
Odlet a prílet do Moskvy vo večerných hodinách
Transfer do hotela 3* a ubytovanie
Voľný čas

2.Deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela 
Autobusová Exkurzia po Moskve (4 hodiny) – uvidíte napr. Tverskú ulicu, Parlament, bývalu centrálu KGB, Liubjanske námestie,Chrám Krista Spasiteľa, Biely dom, Vorobjove hory (panoráma mesta), MGU (Moskovká štátna univerzita), Park Víťazstva/Pamätník zasvätený druhej svetovej vojne a ect. Prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok.
14:00 prestávka na obed
Pokračujeme Exkurzia po srdci Moskvy – pešia exkurzia po historickom centre mesta. Návšteva Kremľa a katedrály. Zvonica Ivana Veľkého, cár-zvon, cár-delo. Námestie katedrál – Uspenkaja katedrála, Blagoveščenskaja katedrála, Alexandrovská katedrála.
Prehliadka Červeného námestia, Alexandrovský sad, Manéžne námestie a GUM.
Návšteva vianočných trhov v Moskve (od konca novembra)
Voľný čas.

3. Deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia po podzemných palácoch Moskvy – Ide o jedinečnú prehliadku moskovským metrom a jeho skvostami. Vypočujete si históriu moskovského metra a pozrite si jeho najkrajšie stanice ako napríklad Námestie revolúcie, Kyjevskaja, Komsomolskaja, Novoslabodskaja či Bieloruská a mnoho iných.
12:00 Exkurzia Kolomenskoje
Kolomesnskoje je skanzen resp. múzeum v prírode, ktoré sa nachádza na predmestí Moskvy. Komplex meria 390 hektárov. Podľa archeologických nálezov je známe, že tieto miesta boli obývané už v dobe Kamennej, usaádzali sa hlavne pri rieke Moskva a jej prítokoch. Prvé písomné zmienky o Kolomenskom pochádzajú z roku 1336.  V 16 st. si ho cárska rodina vybrala za svoje letné sídlo.V tomto období bol vybudovaný aj chrám Nanebovstúpenia Krista, ktorý je aj v zozname pamiatok UNESCO a bol postavený na počesť narodenia Ivana Hrozného.
V termíne do 08.12.2019 a po 01.02.2020 vás čaká interaktívna prehliadka „Ruské sviatky naprieč stáročiami“
Počas tejto exkurzie Vám priblížime ruské tradície z oblasti Kolomenskoje rôznych vrstiev obyvateľstva. Sústredíme sa hlavne na zvyky a tradície obyčajného ľudu 19.-20. storočia. V interaktívnej časti si môžete vyskúšať sami niektoré obyčaje. Samozrejme, čaká na Vás tradičný ruský čaj a koláče.
14:00 voľný čas
15:00 odchod do Moskvy a tradičný neskorší ruský obed v Izmajlovskom Kremli
V termíne od 09.12.2019- 31.01.2020 interaktívna prehliadka „Ruská zima“
Sprievodca Vás prevedie komnatami paláca cára Alexeja Michalojviča, ktorý svojou krásou prekvapí každého návštevníka. Povozíte sa na tradičných ruských saniach s konským pohonom (tzv. Trojka) a zahráte si tradičné ruské hry na sviežom vzduchu.  Nebudú chýbať ani rozprávkové bytosti či historické osobnosti ako napr. sám cár Alexej Michajlovič a cárovná Nataliya Kirilovna. Samozrejme, čaká na Vás tradičný ruský čaj a koláče.
Tradičný ruský obed v Kolomenskom
Návrat do hotela
Voľný čas

4.Deň
Raňajky v hoteli
10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia do múzea GULAG-u
Toto múzeum bolo otvorené v r. 2004 a jeho zakladateľom je publicista a historik, ktorý sa dostal do Stalinovských lágrov ako syn „nepriateľa národa“.  Múzeum obsahuje rôzne dokumenty, listy a predmety bývalých väzňov, ktoré mali pri sebe v lágri. Taktiež nájdete aj expozíciu venovanú umelcom, väčšina diel je od maliarov či sochárov, ktorí boli väznení v GULAGOCH. Uvidíte jedinečné fotografie a videá, ktoré potvrdzujú existenciu GULAGOV ( v Rusku dlho popierané). Spoznáte osudy bežných ľudí, ale aj významných osobností ZSSR.
12:30 Presun do múzea kozmonautiky
13:00 Exkurzia do múzea Kozmonautiky
Počas exkurzie sa oboznámite so sovietskou a ruskou kozmonautikou. Napríklad so vznikom tohto priemyslu v ZSSR, prvými vesmírnymi jazdcami, prvými družicami Zeme, s prvým letom človeka do vesmíru, s letmi kozmických aparátov na Mesiac a pod.
Po cestách vesmírom nás čaká prechádzka po VDNCH. Dozviete sa históriu vybudovania výstaviska, uvidíte najznámejšie pavilóny, fontány a legendárne Zelené divadlo. Zistíte, čo je vyobrazené na oblúku južného vchodu, prečo je vo VDNCH kruhová kino panoráma, kde stále prijímajú pionierov či čarujú s počasím. Želajte si niečo pri pamätníku „Šťastnej rodiny“.
V zime sa VDNCH mení na rozprávkovú krajinu pokrytú ľadom a ľadovými sochami. Využite jedinečnú šancu zakurčoľovať si na najväčšom klzisku na svete (20 549m2).
18:00 koniec exkurzie a voľná zábava napr. na klzisku.

5. Deň
Raňajky v hoteli
Voľný čas
Poobede transfer na letisko

*zájazd garantujeme od 8 osôb (maximálny počet osôb je 22)

* termín 10.12.-14.12.2021 a 17.12.-21.12.2021:

Nič nie je sviatočnejšie ako si Vianočnú Moskvu užiť s klasickým baletným dielom Luskáčik! Alebo chcete  ísť na rozprávkové vystúpenie na ľade? Rusko je priam kolískou týchto predstavení. Ak chcete lístky stačí nám napísať požiadavku k zájazdu.

Cena zahŕňa:
Ubytovanie v hoteli Gamma-Delta 3* Izmailovo
Raňajky v hoteli
Transfer z letiska a na letisko v Moskve
Transfery  v rámci exkurzií
Všetky exkurzie a vstupy do jednotlivých objektov uvedených v programe + obed
Sprievodca v slovenčine/češtine

Cena nezahŕňa:
elektronické / klasické víza – 65€/osoba
cestovné poistenie - 2,50€/deň/osoba alebo cestovné poistenie Pandemic - 4€/deň/osoba alebo
prenájom korčúľ a lístok na klzisko – 12€/osoba (platí sa na mieste pri pokladni)
letenky od 120€/osoba (spiatočná letenka)
PCR test v Rusku 40€

Moskva

Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Sme členom SACKA

Pobytové zájazdy

Pobytové zájazdy

Poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy

Exotika

Exotika

Lyžiarske zájazdy

Lyzarske

Aktívna dovolenka

Aktívna dovolenka

Go Parking

Parkování Letiště Praha. GO Parking s.r.o.

Cestovné poistenie

Európska Cestovná Poisťovňa